Vrij werk

Jan-Evert Zondag (1963) is fulltime professioneel fotograaf sinds april 2001. In zijn fotopraktijk Ardito maakt hij zowel opdrachtwerk als vrij werk.

Opdrachtwerk
De rode draad door Jan-Evert’s opdrachtwerk is ‘energie in beeld’. Na een start in de podiumsector met beelden van dans, theater en muziek, heeft Jan-Evert geleidelijk zijn blik verruimd tot andere omgevingen. Momenteel richt hij zich voornamelijk op industriële fotografie. Daarbij bedient hij organisaties in bouw/vastgoed, proces/maakindustrie, zakelijke dienstverlening en logistiek.

Naast actiefoto’s, portretten, productfotografie en beeld van interieur/exterieurs verzorgt Jan-Evert ook de specialismen luchtfotografie, time-lapse en 360-graden panoramafotografie. Bij het laatste specialisme werkt hij o.a. samen met Google om voor bedrijven interieurs in beeld te brengen met de ‘Streetview’ techniek.

Vrij werk
In het kader van zijn lidmaatschap van kunstenaaarsgroepen Terra Art Projects en Ateliers 1819 ontwikkelt Jan-Evert zijn vrij werk. Naast het maken van vrije theater-, panorama- en luchtfototo’s kiest Jan-Evert in toenemende mate voor de studio als werkterrein. Als onderwerp kiest hij de interactie tussen licht en transparante substanties zoals glas, water en lucht, en verkent hij de grenzen tussen stilstand/beweging, scherpte/onscherpte en structuur/wanorde.